کاشت موفق ایمپلنت های دندانی پس از پرتو درمانی یا رادیوتراپی سرطان

ایمپلنت دندان بهترین گزینه جایگزینی دندان است، بنابراین طبیعی است که هر کسی که دندان از دست داده است، بخواهد از آنها به عنوان روشی برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود استفاده کند.

یکی از نکات مهم در مورد ایمپلنت های دندانی این است که اکثر افراد گزینه های انجام این فرایند هستند. با این حال، برخی از خطرات مرتبط با ایمپلنت های دندانی وجود دارند و اگر شما تحت پرتو درمانی برای سرطان قرار گرفته باشید، این خطرات ممکن است افزایش یابند. یکی از عواملی که در گذشته باعث توقف ما شده بود این بود که آیا قبلاً برای سرطان سر و گردن پرتو درمانی یا رادیوتراپی انجام داده اید یا خیر. این با بسیاری از خطرات احتمالی برای این فرایند مرتبط بود.

اما اکنون یک مطالعه جدید نشان می دهد که میزان موفقیت کاشت ایمپلنت های دندانی در افرادی که پرتو درمانی کرده اند نیز بالاست، تقریباً ۹۳ درصد بعد از ۵ سال. گرچه این مقدار کمی کمتر از افرادی است که تحت پرتو درمانی قرار نگرفته بودند، اما هنوز نرخ موفقیت بسیار بالایی دارد و مطمئناً باعث می شود که در نظر گرفتن انجام این فرایند ارزش داشته باشد.

اگر بعد از درمان سرطان به دنبال دریافت ایمپلنت یا پروتز دندان هستید، در اینجا چند فاکتور وجود دارند که باید در نظر بگیرید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  دندانپزشکی آرامبخش برای فرایندهای پیچیده دندانپزشکی
کاشت ایمپلنت دندانی پس از سرطان
کاشت ایمپلنت دندانی پس از سرطان

خطرات ایمپلنت های دندانی بعد از پرتو درمانی یا رادیوتراپی

اگر برای سرطان پرتو درمانی انجام داده اید، درک خطرات احتمالی آن بسیار مهم است. شایع ترین خطر این است که ایمپلنت های دندانی شما با شکست مواجه شوند. اگر استخوان فک شما تحت تابش قرار گرفته باشد، میزان شکست ایمپلنت دندان می تواند دو یا سه برابر بیشتر باشد. علت این است که تشعشع می تواند به توانایی استخوان های شما برای بهبود در اطراف ایمپلنت دندانی آسیب وارد کند، بنابراین به درستی ادغام نخواهد شد. برخی از مطالعات میزان بقاء ایمپلنت ها پس از پرتو درمانی را تا ۷۴ درصد نشان می دهند.

خطر بالقوه دیگر، استئونکروز فک (ONJ) است، که معمولاً یک عارضه بسیار نادر در ایمپلنت های دندانی است. در عارضه استئونکروز فک، استخوان فک به طور غیرقابل کنترلی شروع به از دست رفتن می کند و ممکن است بخش قابل توجهی از فک آسیب ببیند و منجر به از دست رفتن مقدار زیادی از استخوان فک فراتر از ناحیه ایمپلنت شود. این می تواند منجر به از دست دادن سایر دندان ها و حتی تغییر شکل فک شود. این خطر افزایش می یابد زیرا پرتو درمانی می تواند جریان خون درون استخوان و همچنین سایر ویژگی هایی که باعث بهبودی استخوان می شوند را تغییر دهد. میزان این خطرات به میزان اشعه دریافتی شما و زمانی که پرتو را در رابطه با ایمپلنت های خود دریافت کرده اید مربوط می شود. هر دوی این خطرات به میزان پرتو دریافتی و توزیع اشعه مربوط می شوند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چرا نباید بعد از کاشت ایمپلنت دندان لبنیات مصرف کرد؟
کاشت ایمپلنت دندانی پس از سرطان
کاشت ایمپلنت دندانی پس از سرطان

مقدار اشعه ای که استفاده شده است نیز اهمیت دارد.

با این حال، این مطالعه جدید نشان داد که بیمارانی که تحت پرتو درمانی قرار گرفته بودند، میزان موفقیت بسیار بالایی برای کاشت ایمپلنت های دندانی داشتند. این مطالعه ۳۵ بیمار که ۱۶۹ ایمپلنت دندانی دریافت کرده بودند و حداقل دوز تابش ۵۰ گری (Gy) دریافت کرده بودند، را مورد بررسی قرار داد. آنها به طور متوسط ۴/۷ سال (حداقل ۳/۰ سال، حداکثر ۷/۱۴ سال) پیگیری شدند.

نرخ بقاء کلی ایمپلنت های دندانی طی ۵ سال ۹/۹۲ درصد بود. تنها عواملی که از نظر آماری تأثیر معنی داری روی بقاء داشتند، جنسیت و نحوه تابش پرتو بودند.

اهمیت محل سرطان

به لطف فناوری مدرن، معمولاً می توان پرتو را روی یک ناحیه بسیار خاص از بدن اعمال کرد. با پیشرفت در پرتو درمانی، قرار گرفتن در معرض پرتو بیشتر روی ناحیه واقعی که سرطان رخ داده است، متمرکز می شود. قرار گرفتن تصادفی در معرض پرتو نسبت به گذشته، به نواحی اطراف سرطان محدودتر شده است.

اگر پرتو به نواحی پایینی بدن شما اعمال شده باشد، مثلاً اگر سرطان، سرطان سینه یا پانکراس بوده است، می دانید کجا در معرض اشعه قرار گرفته است، خطر کمتری وجود دارد بنابراین می توانید گزینه خوبی برای دریافت ایمپلنت های دندانی باشید. با این حال، اگر سرطان شما در فک بوده است، یا اگر پرتو به گردن یا سر شما اعمال شده باشد، و فک شما در معرض پرتو قرار گرفته باشد، ممکن است واجد شرایط کاشت ایمپلنت دندانی نباشید زیرا پرتو می تواند روی فک شما تأثیر منفی بگذارد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تأثیر ایمپلنت های دندانی روی دندان های مجاور
کاشت ایمپلنت دندانی پس از سرطان
کاشت ایمپلنت دندانی پس از سرطان

آیا شما گزینه مناسبی هستید؟

این مطالعه ما را وادار می کند که به طور جدی در مورد اینکه آیا شما پس از پرتو درمانی گزینه مناسبی برای دریافت ایمپلنت های دندانی هستید یا خیر تجدید نظر کنیم. اگر قبلاً به شما گفته شده است که گزینه مناسبی برای دریافت ایمپلنت های دندانی نیستید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که برای یک جلسه مشاوره دیگر برنامه ریزی کنید تا متوجه شوید چه چیزی تغییر کرده است.

اما دندانپزشک همچنان باید با انکولوژیست شما مشورت کند تا میزان دقیق پرتو، نحوه تابش و محل تابش آن را بفهمد تا بتواند یک طرح درمان برای کاشت ایمپلنت های دندانی با بهترین شانس موفقیت برنامه ریزی کند. دندانپزشک همچنین باید در نظر بگیرد که درمان هایی مانند پیوند استخوان چگونه ممکن است روی میزان موفقیت شما تأثیر بگذارند.

برای شروع طراحی فرایند درمان کاشت ایمپلنت های دندانی خود همین امروز برای قرار ملاقات با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

*

code

فهرست
اگر نیاز به عکس رادیوگرافی دهان و دندان دارید کلیک کنید:اطلاعات بیشتر
error: