آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟

وقتی بچه دار می شوید، به مرور زمان مجبورید اطلاعاتی راجع به دندانپزشکی کسب کنید. شاید به این دلیل که کودکان با مشکلات دندانی بسیاری مواجه می شوند، هرچند بسیاری از آنها شبیه مشکلات دندانی افراد بزرگسال هستند اما روش های درمان آنها متفاوت هستند. یکی از این مشکلات، از دست رفتن دندان است. البته، از دست رفتن دندان های شیری یکی از لذت بخش ترین مراحل رشد کودک است، اما زمانی که فرزند شما در سنین نوجوانی یکی از دندان های دائم خود را از دست می دهد می تواند حکایت از مشکلات آتی شما داشته باشد.

همیشه این امکان وجود دارد که نوجوانان طی بازی های خشن، ورزش کردن، یا به هر دلیل دیگری دچار حادثه شوند و یک یا چند دندان دائم خود را از دست دهند. این مشکل می تواند برای همه والدین نگران کننده باشد، زیرا از طرفی می خواهند کودکشان در سلامت کامل باشد، و نمی توانند درد کشیدن او را تحمل کنند و از طرف دیگر نمی خواهند با از دست رفتن یک دندان، کودکشان زیبایی ظاهری خود را از دست بدهد و مورد تمسخر دوستانش قرار گیرد. هرگز حرف دیگران را در این رابطه باور نکنید که از دست رفتن دندان مشکل بزرگی نیست. شاید برای زندگی کودک شما خطرناک نباشد، اما از دست رفتن دندان دائمی مشکلی جدی است که باید هر چه زودتر توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت دندانی

شاید فکر کنید کاشت ایمپلنت دندانی بهترین گزینه برای این مشکل باشد. ایمپلنت جایگزین دندان خواهد شد و کودک شما قادر خواهد بود به شکل طبیعی از آن نگهداری کند. هرچند ایمپلنت ها بهترین گزینه برای جایگزینی دائمی دندان های از دست رفته هستند، سن کودک در تعیین اینکه آیا می تواند کاشت ایمپلنت را انجام دهد یا خیر، عاملی تعیین کننده خواهد بود.

آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟
آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟

رشد استخوان نقش مهمی دارد.

آنچه تعیین می کند که آیا شخصی برای کاشت ایملنت های دندان آمادگی دارد یا خیر، رشد استخوان است. از آنجا که ایمپلنت مستقیماً به داخل استخوان جوش می خورد، مهم است که رشد همه اجزاء مانند فک ها، دندان ها، و استخوان ها به پایان رسیده باشد. با رشد کودک، استخوان فک و دندان ها جابجا می شوند و محل آنها تغییر می کند. ایمپلنت نمی تواند مانند دندان های طبیعی خود را با این روند رشد تطبیق دهد.

اگر ایمپلنت خیلی زود کاشته شود، در نهایت بین دندان های طبیعی؛ غیر عادی به نظر خواهد رسید. وقتی این اتفاق رخ می دهد، به نظر می رسد ایمپلنت خیلی بلندتر از دیگر دندان ها است و با آنها در یک راستا قرار ندارد. از سوی دیگر، ایمپلنت هایی که خیلی زود کاشته می شوند مانع رشد فک می شوند یا مانع رشد دندان ها در محل طبیعی خود می شوند.

آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟
آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟

سن مهم است.

هرچند هیچ فردی برای کاشت ایمپلنت ها خیلی پیر نیست، اما به وضعیت فرد بستگی دارد. هیچ محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت های دندانی وجود ندارد. در افراد بزرگسال، مهم ترین عامل در موفقیت کاشت ایمپلنت سن بیمار نیست بلکه کیفیت استخوان است. استخوان فک با افزایش سن تضعیف می شود و تحلیل می رود و گاهی اوقات بیمار دچار پوکی استخوان می شود. خبر خوب اینکه برای بازیابی و احیاء استحکام استخوان فک و ایجاد آمادگی برای کاشت ایمپلنت در آن، می توان پیوند استخوان را انجام داد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  عفونت و شکست کاشت ایمپلنت دندانی

اما این امکان وجود دارد که یک بیمار برای کاشت ایمپلنت ها خیلی جوان باشد. از آنجا که رشد استخوان ها نقش کلیدی دارد، چند ساله بودن نوجوان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی دندانپزشک ها معتقدند بیمار باید ۱۴ یا ۱۵ ساله باشد، در حالی که برخی دیگر معتقدند سن مناسب برای این درمان ۲۰ یا ۲۱ سالگی است.

مهم تر از همه اینکه، احتمالاً دختران حدود ۱۸ سالگی و پسران حدود ۲۰ سالگی شرایط مناسب کاشت ایمپلنت های دندانی را خواهند داشت. البته این سنین تعریف شده نیستند و دندانپزشک باید سوابق پزشکی بیمار را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد و پرسش های لازم را بپرسد. برخی دندانپزشک ها قبل از انجام فرایند کاشت ایمپلنت ها، سن مشخصی را به عنوان حداقل سن بیمار مشخص می کنند. دندانپزشک با انجام این کار قصد به هم ریختن نقشه های شما برای فرزندتان را ندارد بلکه می خواهد اطمینان حاصل کند بهترین نتیجه برای او حاصل خواهد شد.

جایگزین موقت برای ایمپلنت

واقعیت این است که از دست رفتن یک یا چند دندان دائم در سنین نوجوانی می تواند مشکلات خاص خود را داشته باشند: کج شدن دندان های باقیمانده، دشواری در جویدن غذا، مسخره شدن در مدرسه، و بسیاری مشکلات دیگر. کودک مجبور نیست ۵ یا ۱۰ سال دیگر را بدون دندان سپری کند، تا زمانی که کاشت ایمپلنت برای او ممکن باشد.

معمولاً می توان از دندان های مصنوعی استفاده کرد که به صورت سفارشی ساخته می شوند و از نظر شکل و رنگ با دندان های طبیعی کودک مطابقت دارند. معمولا می توان آنها را با استفاده از بریس ها یا الاینرهای شفاف در جای خود نگه داشت. لبخند زیبای کودک شما حفظ خواهد شد در حالی که نیاز نیست نگران مسخره شدن در مدرسه باشید. در این صورت نگرانی شما از عدم وجود دندان نیز کمتر خواهد شد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تأثیر بولیمیا یا اختلال پرخوری روی سلامت دندان ها

بررسی استخوان فک برای کاشت ایمپلنت های دندانی

طی مشاوره های اولیه، جراحی که قرار است مسئولیت کاشت ایمپلنت را به عهده داشته باشد قادر خواهد بود استخوان فک کودک و توانایی آن برای کاشت ایمپلنت ها را مورد بررسی قرار دهد.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

*

code

فهرست
اگر نیاز به عکس رادیوگرافی دهان و دندان دارید کلیک کنید:اطلاعات بیشتر
error: