در این نوشته می خوانید :
در صورتی که پوسیدگی یا آسیب دیدگی به بخش مرکزی دندان یعنی پالپ که محفظه حاوی رگهای خونی و عصبی است، برسد باید دندان تحت درمان ریشه قرار بگیرد. اگر درمان ریشه به موقع صورت نگیرد، دندان از بین رفته و باید کشیده شود. برای درمان چنین دندانی باید درمان ریشه (که به اشتباه عصب کشی نامیده می شود) انجام شود.
پس از درمان ریشه، دندان با روکش یا ترمیمهای دیگر محافظت میشود. در صورت مراقبت درست دندان عصب کشی شده میتواند تا آخر عمر سال مانده و برایتان کار کند. اما این امکان نیز وجود دارد که دندان به درستی التیام نیافته و مجدداً دردناک شده و نیاز به درمان پیدا کند. ممکن است این اتفاق ظرف چند ماه یا چند سال پس از درمان اولیه ریشه اتفاق بیفتد. در صورت بروز چنین اتفاقی، میتوانید با درمان مجدد ریشه، دندان را نجات دهید. در این صورت باید عمل دیگری انجام شود تا عامل درد شناسایی و برطرف شود.
دلایل نیاز به درمان مجدد ریشه

درمان مجدد ریشه دندان
درمان ریشه همانند هر درمان پزشکی یا دندانپزشکی دیگر ممکن است با عدم موفقیت مواجه شود.
• انحنا یا باریکی مجرای ریشه که باعث شده است دندانپزشک در درمان اولیه نتواند آن را به خوبی درمان نماید.
• آناتومی پیچیده مجرای ریشه که باعث عدم شناسایی انشعابات فرعی ریشه در درمان اولیه شده است.
• تأخیر در انجام روکش یا ترمیمهای دیگر پس از درمان ریشه
• نفوذ بزاق یا آلودگیها از ترمیم به داخل دندان
• ایجاد پوسیدگی جدید در دندان که باعث شده راه نفوذ باکتریها به مجرای ریشه درمان شده، باز شود. این وضعیت عفونت مجدد ایجاد مینماید.
• ترک خوردگی، شکستگی یا شل شدن روکش یا پر شدگی دندان که باعث باز شدن راه نفوذ آلودگیها به داخل دندان میشود.
• ترک خوردگی و شکستگی دندان

درمان مجدد ریشه دندان
درمان مجدد ریشه چگونه است؟
باید همه گزینه ها و معایب و مزایای هر روش در نظر گرفته شود. دندانی که باید دوباره درمان شود، ابتدا باید باز شود و سوراخ کوچکی در سطح جونده آن ایجاد گردد. این کار برای ایجاد دسترسی به داخل دندان است. در فرایند درمان مجدد ریشه، اندودانتیست موادی که در درمان اولیه مجرای ریشه را با آن پر کرده بود، خارج میکند. سپس با دقت دندان را معاینه کرده و به دنبال مجراهای اضافی احتمالی یا عفونت جدید میگردد. سپس اندودنتیست هر گونه آلودگی را تخلیه کرده و داخل دندان را تمیز و ضد عفونی میکند و مجرای ریشه را مجدداً شکل دهی کرده و سپس با مواد پر کننده آن را مهر و موم میکند. در نهایت پر شدگی یا روکش موقتی بر روی دندان قرار میگیرد تا راه نفوذ باکتریها و آلودگیها به دندان گرفته شود. پس از این که دندان کاملا التیام یافت، ترمیم جدیدی بر روی آن به صورت دائمی انجام میشود.

درمان مجدد ریشه دندان

درمان مجدد ریشه دندان

درمان مجدد ریشه دندان